Ode aan de Boer

Foto-expositie op het Netwerkevent Innovatienetwerk middenINdelfland  ‘Van doek, naar werkelijkheid en verbeelding’

De melkveehouderij zit in een uitdagende periode. De maatschappij verandert, het doel is niet meer alleen om zo veel mogelijk melk te produceren. Hoe gaan de boeren hiermee om? Als stedeling zien wij de melkveehouderij soms als een grote, afstandelijke en mechanische partij of we hebben juist het beeld van een ouderwetse boer. We realiseren ons vaak niet dat er veel melkveehouders dichtbij de stad zitten. Hoewel er tegenwoordig veel is overgenomen door techniek, er wordt natuurlijk niet meer met de hand gemolken, is het proces nog steeds een ambacht door een passievolle boerenfamilie. De boer leidt de koeien door het proces heen dankzij de kennis die al generatielang in de familie zit. Voor veel melkveehouderijen is het de vraag of ze een opvolger hebben of dat ze de uitdagingen van de huidige maatschappij doorstaan. Daarom staan we stil bij dit prachtige beroep. Marlissa Hilkmann legde het hedendaagse melkproces op artistieke wijze vast.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s